May 30, 2010

Malunya....


Hari ini terlalu sibuk buat aku...Tetamu datang berpusu2,nak tengok baby akak aku.Biasa la,ziarah orang baru kan.Yang ramainya kawan2 abang ipar aku la,maklum la balai polis Padang Besar dekat ja.

Aku sibuk wat macam2.Pagi2 kejut adik aku yg susah nk bangun 2,kemas rumah dan macam2..So,waktu siang aku da jarang online.Aku suka tengok baby akak aku,kalau aku tengok,aku terus lupa apa yang aku nak buat,selalu la aku kena marah..Wakakaka..

Nak dijadikan cerita,tengah hari tu aku pun masak la,paprik sotong,berbekalkan buku resepi aku pun masak la(biasa la bg orang yg xpandai masak guna buku resepi).Tiba2 aku dengar la bunyi motorsikal datang,aku rasa nurse kot yang datang check baby.Aku pun wat derk aja la.

Tapi aku dengar suara lelaki la...aku pun jenguk kan kepala aku,waaa hensemnya,sapa tu ek..Jatuh hati aku tengok dia,ala2 pandang pertama gitu..Malu lak nak kuar pegi depan,bila mak aku mai,mak aku habaq 2 la meon(bkn nama sebenar).Dia la yang selama ini mak aku selalu puji.Budak baik,sayang budak2 dan macam2 lagi la.Ni pun tengok dia hasil intai2 aja..hehehehehee..

Bila mak aku mai dapur aku pun tanya la mak aku,macam2!Tapi aku terdiam dengan sebaris ayat mak aku."Mak nak kira dia la kat hang."Uihs,aku terus terdiam,macam serius aja mak aku ni.Aku tak kenal dia pun,mak aku gtau la dia tu $*^*@*%(disensorkan...hahaha),kalau aku kawin ngan dia tak la jauh2 sgt(orang perlis gak)..

Tudiaaa arr....Mak aku mikir sampai ke situ nO!Aku ni dah la muda lagi,tak mau la kahwin lagi.Mak aku cakap dia umur 25..aku 20,tp aku ada 4tahun lagi nak belajaq.Mak aku dok pot pet apa tah,aku lak mikir benda lain.

Aku terpikir la,kenapa ek,kalu mak2,mak cik2,depa mesti nk kawenkan anak depa dengan orang dekat.ADAKAH KEBAHAGIAN BOLEH DIUKUR DENGAN JARAK NEGERI PASANGAN TERSEBUT?

Kalaulah jodoh aku orang SABAH katakan...adakah aku pasti xbahagia?
Mungkin mindset mak aku dari awal lagi macam tu kot...


Kak aku sulung dah kawen
Kak kedua pon dah
Kak nomot tiga(dah meninggal)
Skang ni focus utama mak ngn family aku yg lain adalah......($_!) AKU ar...
Nak pass kan kt adik aku pon,erkkk...dia beza umoq ngn aku 11thn...

p/s:ikutlah cakap orang tua dalam memilih pasangan...kwang3...

4 comments:

QAYS MAJNUN said...

wah....kawan aku dah jadi gatal...
ulat bulu dah naik daun...

nazirah said...

wakakaka....mana da wey...hihihii...xjd ulat bulu pn...(wat muka paling serius)..

QAYS MAJNUN said...

Tukar clor, jgn pink sngt.....aku buat blog bru, nanti hang xyah la buka blok yg lma dah,blog tu ada mslh skit.http://qaysxy.blogspot.com/

nazirah said...

aku suka pink amat sgt..xpala,blog aku ni xpemes pon...mmg aku suka macam ni...biarla blog ni jd tmpat luahan perasaan aku...nt kt u aku akan byk luahkn...