Bahan-bahan:
Cara-cara:
- Bersihkan kobis dan lobak merah, kemudian cincang kecil-kecil.
- Masukkan kobis dan lobak merah yang telah dicincang itu ke dalam bekas dan biarkan di dalam peti sejuk.
- Selepas kobis dan lobak merah sejuk, masukkan mayonis dan yogurt kemudian gaul hingga sebati. Gaul pakai tangan pun tak pa! Tapi pastikan pakai sarung tangan plastik yang dikhaskan untuk menggaul.
- Kemudian, simpan ke dalam peti sejuk.
- Biarkan coleslaw tersebut sekurang-kurangnya setengah jam. Lagi lama lagi umphhh.
- Aku guna sikit ja bahan-bahan sebabnya aku suka yang ringkas, kalau nak lagi sedap ce cuba tengok resepi encik ni-->cara membuat coleslaw yang sedap.
- Yogurt asli kalau susah nak dapat, gantikan dengan susu tepung pun boleh.
- Resepi ini sesuai buat penggemar sayur-sayuran dan untuk mereka yang nak menjimatkan masa.
3 comments:
memang minat dengan coleslaw! boleh cuba ni :P
selamat mencuba...
Klau x ltk susu and yogurt bleh x
Post a Comment